Móda ženy

Športová elegancia. Christian Lacroix x Desigual jeseň/zima 21

V tejto sezóne ikonický francúzsky dizajnér Monsieur Christian Lacroix nanovo definoval svoje módne kúsky pre Desigual. Jeho návrh? Kapsulová kolekcia, ktorá si požičiava to najlepšie zo športovej a voľnočasovej módy. Je určená pre mladú a aktívnu ženu, ktorá je vždy elegantná a rada cestuje.

Kolekcia zachováva charakteristické znaky tohto geniálneho dizajnéra pre Desigual: boho potlače, motívy z obrazov, kvety a patchwork. Estetika voľného času sa rozvíja neónovými ťahmi štetcom a výrazným vplyvom fauvistických maliarov, ktorí boli okrem iných vlastností známi aj provokatívnym používaním farieb. To má na svedomí, že jednotlivé kúsky sú mestskejšie, športovejšie a pohodlnejšie. Napríklad: tyl v kombinácii s rifľovinou, bejzbalové čiapky dotvárajúce každý look atď. Paleta farieb obsahuje tmavé tóny aj živé neónové farby. Výsledok je rovnako eklektický ako fascinujúci.

Kolekcia okrem iného ponúka legíny, fitness topy, vypchaté kabáty inšpirované trekingom a samozrejme tenisky. Technické materiály umožňujú skúmať riešenia s inovatívnou hrou s objemom, čo zvýrazňuje siluetu. A všetko je prepojené bohémskym a sofistikovaným jazykom…

Vplyv maliarskeho fauvistického hnutia sa prejavuje v mnohých dizajnoch. Christian Lacroix vyzývavo vyberá a kombinuje farby a kráča po stopách velikánov ako Matisse, Derain a Vlaminck. Ak by títo umelci mohli do svojich paliet pridať dnešné farby, stavíme sa, že by neodolali neónovými tónom, aby zvýraznili vplyv svojich diel.