Móda muži Móda ženy

Jeseň v znamení denimu

Džínsovina alebo denim má už viac ako 150 rokov, no stále je to jeden z najhorúcejších prvkov šatníka, a to aj v kolekcii značky Reserved. V novej sezóne prichádza do hry retro.

Andy Warhol ľutoval, že ich nevymyslel a Yves Saint Laurent povedal: „Sú jednoduché, skromné, ale robia dojem a majú sexepíl, čo znamená všetko, čo od svojich šiat očakávam.“ Džínsové nohavice sa v 70. rokoch stali kultové. Veľmi žiadané boli aj v 90. rokoch, keď ich nosili svetové hviezdy, a to nielen na obrazovke.

Kampaň k denimovej kolekcii Reserved je nafotená v retro duchu a pripomína časy, keďsláva tohto materiálu šla prudko nahor. Denimový vzhľad, ktorý v tom čase nosili Demi Mooreová, Julia Robertsová a Drew Barrymore, sa teraz vracia do módy a strihy i spracovanie známe z minulosti sa stávajú prítomnosťou. Ani netreba pripomínať, ako je džínsovina príjemná i na celodenné nosenie. V novej kolekcii Reserved nájdete z nej doslova všetko. Okrem nohavíc rôznych strihov, odtieňov modrej i vyšúchania nechýbajú sukne, bundy i skvelé overaly, ktoré sú ako vytiahnuté z minulosti a autooprávarenských dielní. Keď k nim pridáte vysoké opätky, budete prekvapená výsledkom…

Denim je základom, ktorý by nemal chýbať v žiadnom šatníku a nikdy ho nie je dosť. Poďte sa hrať s kontrastnými denimovými farbami a retro stylingom.