Móda muži Móda ženy

Jemné kúzlo denimu

Boho, retro, rave. Najnovšia Denim kolekcia Reserved čerpá veľa zo štýlovej minulosti, ktorú pretavuje do novej kvality.

Pred 150 rokmi boli uvedené na trh prvé džínsy, pred viac ako pol storočím Diana Vreeland, známa módna redaktorka, povedala: „Modré džínsy sú najkrajšie veci od gondoly“. Dnes denim stále vládne uliciam. Je to aj kľúčový prvok novej kolekcie Reserved. Sledujúc svetové streetwear trendy sa dizajnéri Reserved inšpirujú históriou módy. Vychádzajúc z rôznych estetík a subkultúr z minulosti sa im podarilo vytvoriť modernú kolekciu s množstvom odkazov na sedemdesiate a deväťdesiate roky. Aj keď vychádza z rôznych odkazov, kolekcia je z hľadiska štýlu harmonická.

Dámska kolekcia nesie v sebe silný vintage odkaz. Je viditeľný v strihoch, textúrach a použitej farebnej schéme. V kolekcii nájdete rovné džínsy s vysokým pásom, širokými šatami s veľkými rozparkami, crop topmi a krátkymi oversize bundami. Čo je nové na denimových košeľových šatách s V výstrihom a stiahnutých opaskom? Obrovskú úlohu tu zohrávajú detaily – vypraté tkaniny, mramorové vzory alebo ombre potlače – to je estetika 90. rokov. Všetky modely sú v trochu vypratej farebnej palete, prašnej modrej, bledožltej alebo slonovinovej. Jednoliatosť retro džínsov je v kampani narušená ďalšími vintage návratmi, ako sú cyklistické šortky, tesné tričká a nohavice s hadím vzorom, ktoré len zdôrazňujú ich divoký charakter.

Na druhej strane, pánska línia je naplnená odkazmi na 70. roky.  Základom kolekcie sú úzke, tmavo modré rifle a svetlo modré košele. Celkový denimový vzhľad je určite in – napríklad biele denim nohavice a bundy v rovnakej farbe. Rovnako je možné nohavice a bundu kombinovať v rôznych odtieňoch denimu. Odkazujú na romantické mužské postavy filmov zo 70. rokov, ktoré trávia dovolenku na talianskom pobreží alebo na francúzskej riviére. Z tohto dôvodu je denim spárovaný s retro vzorovanými košeľami, manchestrovými bundami a košeľami s bielo-modrými pásikmi. Vzhľad je doplnený vzorovanými kravatami (šatkami uviazanými okolo krku), retro slnečnými okuliarmi a koženými mokasínami.

Kampaň tejto línie je inšpirovaná filmovou fotografiou amerického fotografa Williama Egglestona. Fotenie v exotických krajinách, prímorských scenériách a modernistických interiéroch prispieva k melancholickému charakteru fotografií. Nostalgická nálada fotografií dotvára samotnú kolekciu.