Móda ženy

Jar plná nových vízií

Prelom decembra a januára vždy prináša nádej, nové predsavzatia, ale aj zvedavosť na budúcnosť, ktorá nie je zbavená snov či krásnych vízií. Taká je aj najnovšia kolekcia Reserved – jemná ale zároveň svojou praktickosťou pevne zakorenená v realite.

Východiskom pre vytvorenie kolekcie Age of Aquarius bola legenda o rybárovi a morskej panne a stret dvoch svetov: pragmatického, praktického a éterického, nepopísateľného. Je to príbeh plný kontrastov a protikladov, ktoré sa navzájom priťahujú. Podľa rozprávky morská panna, aj keď je nereálna, sľubuje, že rybára povedie po bezpečných námorných trasách a ochráni ho pred nebezpečenstvom. Rybár, napriek tomu, že je prakticky založený, sa týmto sľubom necháva viesť. Na poslednom fotení hviezdi Małgosia Bela, ktorá už s Reserved niekoľkokrát spolupracovala. Pri pohľade cez objektív fotoaparátu Magdy Wunscheovej a Agnieszky Samselovej predstavuje jemnú a neobvyklú kolekciu značky.

Paleta farieb odkazuje na chladné zimné morské scenérie s mrazivou modrou farbou vody a neba, kriedovým odtieňom piesku alebo sivobielou morskou penou. Štruktúry zvolených materiálov zase odrážajú vlastnosti podmorského sveta, koralov, hornín a perál. Táto tlmená estetika dala vzniknúť odevom, ktoré sú pohodlné a funkčné, ale zároveň plné prekvapivých akcentov a moderných riešení. Nájdete tu jemné, ale praktické vrchnéoblečenie: svetlomodrý kabát inšpirovaný rybárskou bundou, mikina s kapucňou alebo kabát. Tie sú doplnené nohavicami vrátane montérok pripomínajúcich rybárske nohavice, s charakteristickými sponami a predným vreckom. Tieto prvky sú postavené vedľa seba s mimoriadne jemnými, prelamovanými alebo dokonca priehľadnými romantickými šatami, sukňou so širokým riasením, blúzkou so zmenšeným ozdobným golierom a vypasovaným rolákom, ktorého textúra pripomína morskú penu. Mäkké svetre a úpletové nohavice dotvárajú celok.

Doplnky nás vezmú na cestu do morských hlbín. Ručne pletená perleťová kabelka s povrchovou úpravou v koralovom prevedení, perleťovými sponkami do vlasov a retiazkou na okuliare, hodvábna šatka s originálnym vzorom inšpirovaným podmorským svetom manifestujú prostredie morskej panny. Dopĺňajú ich praktické predmety, ako sú vysoké čižmy, šnurovacie topánky a taška inšpirovaná námorníckym vrecom v sivobielej farbe. 

Kolekcia je dostupná od 22. januára online na https://www.reserved.com/sk/sk/