Móda ženy

„Ciao Kendall!“ je doteraz najväčšou kampaňou značky Reserved. V hlavnej úlohe Kendall Jenner

Po kampaniach s Kate Moss, Cindy Crawford, Adwoa Aboah a Irina Shayk poľská módna značka RESERVED s jej najväčšou doterajšou kampaňou opäť siaha po hviezdach. Tvárou kampane pre jeseň a zimu 2019/20 je ikona súčasnej pop kultúry, kráľovná sociálnych médií a top modelka – Kendall Jenner.


116 miliónov sledovateľov na Instagrame. So svojou výškou 180 cm je na popredných miestach v zozname najlepšie platených modeliek podľa Forbes. Kendall Jenner je nepochybne jednou z najväčších osobností módneho sveta. Každú sezónu predvádza na mólach pre najlepších svetových dizajnérov a pózuje pre najznámejšie módne domy.


Vo videu, režírovanom  Gordonom Von Steiner, sa Kendall premieňa na hviezdy najznámejších talianskych filmov. Tancuje, zvádza a flirtuje s kamerou ako najväčšia filmová hviezda. V poslednej produkcii RESERVED Kendall dokazuje, že nie je len skvelou modelkou, ale môže sa pochváliť aj hereckým talentom.

V surrealistickom módnom filme RESERVED nie je nič jednoznačné. Prenesieme sa do barokovej talianskej vily, kde Kendall Jenner sníva a hrá rôzne ženské postavy. Stáva sa talianskou aristokratkou zo starých filmov, bláznivým retro dievčaťom pohrúženým do tanca; mladou rebelkou z 90. rokov alebo sirénou plávajúcou vo veľkom akváriu v záhrade. Kendall má v tejto kampani RESERVED veľa tvárí – niekedy pripomína Sophiu Loren v Manželstve po taliansky; inokedy dievčenskú Natalie Portman vo filme Léon: profesionál, alebo femme fatale. V tejto nevinnej hre jej pomáha móda. Kolekcie RESERVED na jeseň a zimu sú zdrojom veľkých inšpirácií, móda v kolekciách RESERVED zosobňuje zábavu, ale aj hru a umožňuje hlavnej postave – ikone Gen Z štýlu – vyjadriť jej fantázie a túžby.


Scenáristom, režisérom a choreografom Ciao Kendall!“ je Gordon Von Steiner. Spolupracoval medzi inými aj so značkami ako Prada, Gucci alebo americký Vogue a bol tvorcom predchádzajúcich RESERVED filmov ako #ILoveYouCindy alebo #IcanBoogie. Osobou zodpovednou za vzhľad Kendall v novej kampani RESERVED je Jacob K, stylista módnych show Versace, spolupracovník časopisov ako W a Dazed. Je zodpovedný aj za titulku talianskeho Vogue, kde hviezdi práve Kendall.

Kendall – módny fenomén
Vo svojich 23 rokoch má za sebou už deväťročnú kariéru v módnom priemysle. Hviezdila v najsledovanejších kampaniach luxusných značiek ako Marc Jacobs, Balmain, Miu Miu, Longchamp alebo Altuzarra.
A v novej sezóne jeseň-zima 2019-2020 sa stáva tvárou RESERVED.

V klipe ku kampani „Ciao Kendall!“ ukazuje svoje herecké schopnosti a preberá mnohé rozdielne tváre, rovnako ako v jej kariére – so svojím talentom meniť štýly a prispôsobovať sa novým podmienkam ako chameleón. V kampani Calvin Klein bola dievčaťom od vedľa, bola Manga bojovníčkou na obálke japonského „Vogue“. Taliansky „Vogue“ ukázal jej krásu v retro podobe a kampaň Estée Lauder zase v klasickej podobe. Kendall sa stala anjelikom Victoria’s Secret, ale zároveň bola uznávaná najväčším z najväčších – Karlom Lagerfeldom, ktorý v rozhovoroch úprimne priznal, že pri výbere Kendall do svojich show nevedel o ohromujúcej popularite, ktorú získala tým, že bola súčasťou „Keeping up with the Kardashians“. Jednoducho ho očarila jej krása a osobnosť. Týmto spôsobom návrhár odobral hlas odporcom, ktorí tvrdili, že americká hviezda získava lukratívne ponuky len pre svoje celebritné meno.


Aj keď nemožno poprieť, že byť sestrou Kim alebo Kylie určite dalo Kendall dobrý začiatok, ohromujúcich (a stále rastúcich) 116 miliónov sledovateľov na jej oficiálnom Instagram účte potvrdzuje, že je fenoménom pop kultúry našej doby, a zmluvy s renomovanými modelingovými agentúrami ako The Society alebo Elite dokazujú, že jej charizma, energia a výnimočná krása prináša veľa do sveta módy.

Kendall na obálkach časopisovDebutovala ako 14-ročná na obálke časopisu „Paper“ so svojou sestrou Kylie Jenner. Rýchlo sa stala tínedžerskou hviezdou a stala sa tvárou „Teen Vogue“. Dnes, po takmer dekáde v módnom priemysle, je ťažké spočítať všetky obálky časopisov, na ktorých sa prezentovala. Jedným z najdôležitejších je určite cover story francúzskeho vydania „Vogue“ od Davida Simsa, oslavujúce 95. narodeniny časopisu.
Okrem Kendall, len legendy ako Christy Turlington, Kate Moss a Gisele Bündchen dostali takúto pozvánku, čo len dokazuje mieru úspechu. Fotka Russella Jamesa pre prázdninové vydanie amerického  „L’Officiel“ má úplne iný, prírodný „nemódny“ nádych. Na tejto obálke Kendall pózuje v modrom denime; je opálená a usmieva sa. Zdá sa, že je obyčajné americké dievča.


Obálka časopisu „Dazed“, vytvorená Benom Tomsom, má umeleckú a dekonštruktívnu náladu. Nápis pod fotografiou hovorí: „Kendall Jenner mení tvár módy“ a rozpráva veľa o revolúcii sociálnych médií v módnom priemysle, pričom Kendall je určite symbolom tejto transformácie. Ale veľká americká influencerka je tiež skvelou modelkou, ktorá inšpiruje fotografov a stylistov k vytváraniu vizuálne odvážnych fotografických záberov. Na obálke talianskeho „Vogue“ vidíme Kendall s modrými očnými tieňmi a športovými, vintage vlasmi, ako pózuje v dramatických a zmyselných pózach. Fotografia je od slávneho dua Mert a Marcus. Vedľa mena Kendall na obálke je iba jedno slovo – „ossessione“, čo znamená posadnutosť.

Štýl Kendall 
Je to súčasné 20 ročné dievča, takže mimo móla si Kendall vyberá pohodlie, aj keď rada ukazuje svoje telo. Jej prirodzená voľba sú džínsy – klasické, modré s vysokým pásom. Rada ich kombinuje s jednoduchými, zladenými topmi, alebo crop topmi, ktoré odhaľujú jej ploché vyšportované brucho. V slnečnej Kalifornii sa Kendall cíti rovnako ľahko pri nosení plaviek. Na jej Instagrame sa často objavujú fotografie v bikinách, tričkách alebo v spodnej bielizni. A aj keď nie je obeťou módy – má rada šperky a doplnky – veľké okrúhle náušnice, chokre, aviator okuliare a klobúky. To všetko sú povinné doplnky jej každodenného štýlu.
Keď chce, Kendall vie byť veľmi zmyselná a ženská – v bunde, ktorú nosí na nahom tele, v priehľadných šatách na červenom koberci v Cannes, v obtiahnutej mini sukni alebo v ihličkových sandáloch s tenkými remienkami zaviazanými až po stehná je obľúbenou témou klebetníkov komentujúcich jej nepopierateľnú odvaha a sexepíl.